Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det här är en jätteviktig fråga för näringslivet, säger Sandra Molitor Sjöberg, ordförande Företagarna i Sollefteå. De försöker nu få regionen att tänka om. Foto: Pierre Ragnehag

”Kommer att bromsa utvecklingen” – företagarprotest mot nedrustningen av Sollefteå sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu går striden om Sollefteå sjukhus i en slutfas – om en dryg vecka ska regionfullmäktige klubba förslaget om sjukhusets framtid. Nu agerar organisationen Företagarna i Sollefteå och Kramfors och har bjudit in regionpolitikerna till ett möte. Budskapet är enkelt – en nedrustning av sjukhuset skapar stora problem för utvecklingen i Ådalen.

Sandra Molitor Sjöberg, ordförande i Företagarna i Sollefteå är också Vd för medie- och reklamföretaget ADC Media i stan. Hon och organisationens medlemmar är bekymrade över planerna att ta bort all avancerad vård och istället satsa på vård av multisjuka äldre.

Broms för utvecklingen i Ådalen

Tillsammans med Företagarna i Kramfors vill hon nu stoppa planerna för sjukhuset, och en vecka innan regionfullmäktige ska klubba frågan ska hon träffa regionpolitiker för att diskutera sjukhusets framtid.

Sjukhusstriden i Sollefteå

S, C och M tackade nej – vill inte komma

Men – det blir ett möte utan socialdemokrater, moderater och centerpartister, alltså de partier som styr regionen sedan valet.
En stor besvikelse, tycker Sandra Molitor Sjöberg:

– Det är jätteolyckligt att de väljer att tacka nej och inte ens kommer för att lyssna, det är ändå folkvalda politiker som borde öppna för olika åsikter och argument, säger hon.

– För den inflyttning vi behöver är offentligt basutbud, som vård skola och omsorg, jätteviktig för orternas attraktivitet.

Företagarna i Sollefteå och Kramfors agerar nu för att rädda Sollefteå sjukhus. Sandra Molitor Sjöberg är ordförande för Företagarna i Sollefteå. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet