På fredag sågas sista stockarna på sågverket i Östavall. Foto: SVT

Kommunalrådet i Ånge: ”En epok går i graven”

Uppdaterad
Publicerad
Sedan det blev klart att sågverket i Östavall läggs ned har ett intensivt arbete pågått för rädda kvar arbetstillfällen på orten och i kommunen, säger kommunalrådet Erik Lövgren (S). 85 anställda förlorar sina jobb, men bara knappt en tredjedel har fått ny sysselsättning.

– Nedläggningen av sågen är ett hårt slag för Ånge kommun, inte minst för de anställda och hela samhället i Östavall. En epok går i graven på ett tragiskt sätt, skriver kommunalrådet Erik Lövgren (S) i ett pressmeddelande.

Han lovar att försöka mildra konsekvenserna av nedläggningen av Östavallssågen och lyfter fram den lokförarutbildning med 15 platser som startar i Ånge i höst.

Förare ska utbildas

En annan åtgärd för att försöka mildra effekterna är en extra utbildningsomgång av förare av tunga vägfordon. En utbildning som ska genomföras i Sundsvall.

– Vi kommer även att fortsätta etablera kontakt med företag som kan tänkas vara intresserade av att bedriva verksamhet i Östavall framöver, skriver Erik Lövgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östavallssågen

Mer i ämnet