Det behövs grus och sand för att minska antalet benbrott. Örjan Abrahamsson säljer den åtrådda varan och är kritisk mot den osunda konkurrens han menar råder på området. Foto: SVT

Kommunen grusar hans planer

Uppdaterad
Publicerad

Gratis kommunal sand mot halka – medborgarnytta eller osund konkurrens? Övervägande det senare tycker grushandlare Örjan Andersson i Matfors.

Örjan Andersson i Matfors levererar sand och grus till ett hundratal kunder. Men samtidigt finns det sand att hämta för allmänheten gratis på flera platser, sand som Sundsvalls kommun står för.

– Jag tycker det är lite märkligt att kommunen går in och agerar på en marknad där det redan finns aktörer, säger Örjan Andersson.

Val 2018 Sundsvall

Sand finns

Det är väl snällt av kommunen att hjälpa sina medborgare att inte ramla omkull?

– Givetvis, men vi har ju två stora företag som säljer sand och dit kan de också fara och köpa, sand finns om folk vill ha.

Kommunen kommer nu att se över sin sandhantering, under tiden fortsätter Örjan att kånka 40-kiloshinkar hem till sina kunder. Alla länets kommuner, utom Ånge, erbjuder också fastighetsägare att gratis hämta några hinkar sand för halkbekämpning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet