Sollefteå kommun tar över driften av Aquarena i juni 2020. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Sollefteå kommun tar över driften av Aquarena

Publicerad

Från och med 1 juni 2020 tar Sollefteå kommun själva över driften av Aquarena. Driften av badet har sedan 2012 skötts av Leisure Jones.

Aquarena byggdes 2012 och tanken var att någon annan än kommunen skulle bygga, äga och driva anläggningen. Så blev det inte. Efter att bygget startat beslutades att kommunen själva skulle äga anläggningen men att Leisure Jones, som vann upphandlingen, skulle driva badet fram till sista maj 2020.

Två val

Nu har kommunstyrelsen beslutat att kommunen själva ska ta över driften av Aquarena. Ingen ny upphandling av driften kommer heller att göras de närmsta 3-5 åren. Anledningen är att kommunen inte vet vad det kostar att driva anläggningen och därför måste få bättre insyn i det.

– Kommunen kunde välja mellan att genomföra en ny upphandling eller att ta över driften själv. Beslut togs om att vi själva ska driva anläggningen. På så sätt får vi en bättre insyn, framför allt vad gäller ekonomin i att driva anläggningen. Det gör det lättare för kommunen vid en eventuell framtida upphandling av driften, säger Bengt Åkerlind som är verksamhetschef för kultur och fritid.

Extramiljoner

Aquarena ska drivas med motsvarande kostnad som det driftsbidrag som kommunen betalat ut till Leisure Jones. Dessutom tillkommer kostnader på 5,5 miljoner kronor för nya inventarier när kommunen tar över. Idag äger entreprenören inventarier som tränings-, bad-, kök-, och serveringsutrustning.

Entrékort blir ogiltiga

Från och med 1 juni blir också alla träningskort och klippkort som är köpta av nuvarande entreprenör ogiltiga.

Vi har sökt Leisure Jones för en kommentar, men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer