Torbjörn Westman, beredskapsdirektör i Västernorrland, är nöjd med hur kommunerna förberett sig inför snöovädret. Foto: SVT/TT

”Kommunerna har förberett sig bra”

Uppdaterad
Publicerad

Inga allvarliga incidenter direkt relaterade till torsdagens snöoväder, rapporterades vid mötet mellan kommunerna och beredskapsdirektör Torbjörn Westman.

Vid mötet strax före lunch fick beredskapsdirektör Torbjörn Westman en bild av läget i kommunerna. Samtidigt fick man också en uppdaterad väderprognos.

– Det kommer att snöa intensivt fram till i kväll och snöandet fortsätter kanske ända fram till lördag, men inte lika stora mängder, säger Torbjörn Westman.

Snöoväder över Västernorrland

Den största utmaning kommunerna har ställts inför är just väghållningen. Senare under dagen kommer därför nya möten mellan Trafikverket och kommunerna att hållas.

– De ska diskutera hur man bäst prioriterar snöröjningen.

Vidare blir det också fler möten om skolorna och kollektivtrafiken.

Det mesta fungerar

Bilden av läget vid mötet med kommunerna var att det mesta fungerar.

– Naturligtvis är det besvärligt framför allt på vägarna, det driver igen och är svårt att ta sig fram, men det är inte utom kontroll, säger Torbjörn Westman.

Han ger kommunerna bra betyg.

– Alla jobbar efter förmåga och försöker prioritera rätt. Jag tycker man har förberett sig på ett bra sätt. Det innebär ju inte att det fungerar som till vardags, men det kan man inte räkna med vid såna här tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet