Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I väntan på kortegen söderifrån samlades fler och fler personer under fredagskvällen på olycksplatsen längs länsväg 548 vid Sörfors för att hedra de fyra dödsoffren vid helgens tragiska olycka. Foto: Rolf Lunneborg SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kortege för att hedra de som dog i Sörforsolyckan

Uppdaterad
Publicerad
Under fredagskvällen anordnas en kortege mellan Delsbo och olycksplatsen i Sörfors för att hedra de ungdomar som dog under den tragiska bilolyckan förra helgen.
– Vi kommer samåka till olycksplatsen för att tända ljus, säger Nora Persson Hjältman från Stöde, som kände en av de 16-åriga pojkarna som dog.

Under fredagskvällen anordnas en kortege för att hedra de som dog i olyckan i Sörfors förra helgen. Människor kommer att samlas i centrala Delsbo klockan 18.00, för att sedan åka tillsammans till olycksplatsen i Sörfors.

Nora Persson Hjältman från Stöde hade varit på samma bilcruising i Hassela som de sex ungdomarna som var inblandade i den våldsamma bilolyckan några timmar senare. Hon kände en av de 16-åriga pojkarna som dog i olyckan.

”Berör många”

– Det är så hemskt. Jag träffade han på cruisingen några timmar innan. Jag lärde känna honom när jag gick på gymnasiet i Ljusdal. Han var så himla pratglad och kände alla, det är nog därför det här berör så många också. Även en väldigt nära vän till mig var uppväxt med en av de andra som omkom, säger Nora.

Vill få ett avslut

Många vill mötas upp och sörja tillsammans. Nora tror att många av dem som vill delta i kortegen under fredagskvällen gör det för att få ett slags avslut.

– Man vill dels samla allihopa och tända ljus. Och kanske få en uppfattning om hur det hela har gått till. Jag själv vill ju dit för att få nåt slags avslut, även fast jag varit där två gånger redan, säger Nora Persson Hjältman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolycka i Sörfors

Mer i ämnet