• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Kostymmästaren som älskar konstruktion

Publicerad

Kostymmästaren på teater Västernorrland jobbar tätt med scenografen för att ta fram kostymerna till ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga” och det är viktigt med rörligheten.

Mona Källström har arbetat som kostymmästare på Teater Västernorrland sedan 1982. Just nu håller hon på att sy kostymer åt ”börsmäklarna” i Ingvar! en musikalisk möbelsaga.

Rörligheten viktig

Det gäller att se till så att skådespelarna kan röra sig fritt i kostymerna eftersom de kommer dansa och att spela instrument. Mona Källström tycker inte om själva finliret med att sy.
– Jag gillar konstruktionen, sen det här med att sy det klart, det kan någon annan göra, säger hon och skrattar till.

Omväxlade jobb

Det roliga med att jobba som kostymmästare, säger Mona är att det handlar om så olika jobb, allt från att sy i papper till finskrädderi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bakom kulisserna på Teater Västernorrland

Mer i ämnet