Några av Kramforseleverna på plats i Hunnebostrand för att vara med på filmfestivalen. Från vänster: Faisal al Mhawish, Alvin Tjernström, läraren André Wikman och Gustav Risslén. Foto: André Wikman

Kramforselever tävlar i naturfilm

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen skapar 23 elever från Kramforsskolan naturfilmer i Hunnebostrand. De färdiga filmerna ska sedan vara med i en tävling.

Det började med en veckas filmande hemma i Kramfors. Under ledning av Safari Sverige, ett naturfilmsprojekt för unga, har årskurs sex på Kramforsskolan skapat flera korta naturfilmer. Eleverna har själva fått stå både framför och bakom kameran.

De har i sina filmer fått besöka sina egna smultronställen. Totalt har ett 80-tal elever producerat 22 filmer från bland annat Icktjärn, Kramforsån, Mulleskogen och Sjöbysjön.

Har skrivit manus, filmat och klippt

Uppdelade i mindre grupper har de själva skrivit manus, filmat, redigerat och läst in speakertexter. Under helgen ska 23 av eleverna producera mer naturfilm, den här gången i Hunnebostrand. Då ska de även delta i Scandinavian wildlife film festival.

– Vi har tre klasser i sexan på skolan och alla elever har varit delaktiga i filmprojektet. Alla har också fått frågan om de vill följa med på filmfestivalen och en tredjedel har tackat ja, säger NO-läraren André Wikman som också är på plats i Hunnebostrand.

Kan vinna kamera

Under lördagen är det galafest och prisutdelning.

– Man kan till exempel vinna en kamera, det hoppas vi på, säger Elvira och Fanny, två av Kramforsskolans elever.

På Kramfors kommuns hemsida kan du se några av filmerna som har gjorts av eleverna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer