Se hur olyckan i Kramfors kan ha gått till. Foto: SVT-grafik/ur polisens förundersökning

Kramforsolyckan: ”Hoppas du har bältet på dig för nu kommer vi att dö!”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt förundersökningen handlade bilolyckan i Kramfors om ett så kallat chicken-race. Två bilar kör mot varandra i hög hastighet för att se vem som väjer först. Av någon anledning verkar båda bilarna ha väjt åt samma håll.

I en silverfärgad Golf satt två killar och i en svart Volvo den 19-åriga föraren och två yngre tjejer. De åkte åt varsitt håll ut från macken på riksväg 90 i Kramfors. 

Båda vände efter några hundra meter för att sedan komma körandes mot varandra. 

Bilkrasch i Kramfors

På raksträckan, i närheten av macken, väjer föraren av Golfen, enligt  vittnen i förundersökningen, ut mot vägkanten. I mötande Volvon sitter Jasmine, 16 år, fram i passagerarsätet. Enligt hennes kompis i baksätet, som vittnar i förundersökningen, väjer båda bilarna åt samma håll och Jasmine vänder sig om strax innan olyckan och säger: 

– Hoppas du har bältet på dig för nu kommer vi att dö!

Nekar till brott

Duellen slutar i en svår olycka där samtliga fem ungdomar i bilarna skadas. 16-åriga Jasmine är fortfarande, sex månader efter olyckan, medvetslös och ligger kvar på Sundsvalls sjukhus. 

De två unga förarna, 18 och 19 år gamla har åtalats efter olyckan, men nekar till brott. 

Se hur olyckan ska ha gått till i klippet ovanför

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilkrasch i Kramfors

Mer i ämnet