Foto: Polisen

Kraschade med 1,84 promille

Uppdaterad
Publicerad

I förhör har Matforsbon berättat att han varit på festival och druckit hela dagen. Tidigt på morgonen hittades han blodig i sin kraschade bil, han nekar till brott.

Matforsbon, som är i trettioårsåldern, fördes med ambulans till sjukhus efter att bilen som han färdades i gått av E14 utanför Matfors och sedan sladdat över vägen och träffat en jordvall.

Provtagningar efter olyckan visade att mannen hade 1,84 promille alkohol i blodet och dessutom fanns rester av kokain.

Blod från mannen hittades på bilens airbag, mannen själv uppgav vid ett flertal tillfällen i samband med räddningsarbetet att det var han som kört bilen. Men i senare förhör har mannen uppgett att det var en man som han glömt namnet på som körde bilen vid olyckstillfället.

Assistentåklagare Jimmy Holmgren tror inte på mannens berättelse utan åtalar honom för grovt rattfylleri. Dessutom hade Matforsbon inget giltigt körkort och åtalas därför även för olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.