• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Mats Granberg, ordförande i KRIS Sundsvall blickar framåt nu. – Vi som förening får ta nya tag och hitta tillbaka till grunder till varför vi finns; att hjälpa folk som vill förändra sina liv och vårt förebyggande arbete. Foto: Monica Östemark/SVT

Krisen är över för KRIS

Publicerad

I somras var det kris inom föreningen Kriminellas Revansch i Samhället i Sundsvall. Först nu har det vänt och vid ett extra årsmöte under söndagen kan man blicka framåt igen.

I augusti var läget riktigt allvarligt. Konkurs hotade på grund av en skuld på 280 000 till Arbetsförmedlingen. Det handlade om lönebidragspengar som betalats ut men hur pengarna har använts kunde ingen redovisa.

Styrelsen avsattes

Riks KRIS kom upp på besök och beslutade att omedelbart avsätta den dåvarande styrelsen. En interimstyrelse tillsattes med Mats Granberg som ordförande.

– Nu ser det bra ut. Vi har släckt dom flesta bränderna men behöver sanera ytterlilgare, berättar han.

Avbetalningsplan

80.000 kronor har redan betalats tillbaka till arbetsförmedlingen och en avbetalningsplan har upprättats för att betala tillbaka hela summan. Interimsstyrelsen har avgått och en ny styrelse har valts.

Granberg sitter kvar

Ny ordförande för KRIS i Sundsvall blir Mats Granberg som fått förtroendet att sitta kvar.

– I alla fall till i maj då vi har ordinarie årsstämma, säger han.

Tillbaks till grunderna

Den första åtgärden som den nya styrelsen beslutat om är att polisanmäla förskingringen inom KRIS Sundsvall.

– Det känns bra. Nu får polisen utreda vad som hänt och om det är någon som kan pekas ut. Vi som förening får ta nya tag och hitta tillbaka till grunder till varför vi finns; att hjälpa folk som vill förändra sina liv och vårt förebyggande arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer