Visa alla (3)

Kromglänsande höjdpunkt på Nostalgidagarna

Publicerad

Lördagens cruising under nostalgidagarna i Härnösand lockade tusentals deltagare och åskådare. Polisen var dock inte lika road.

Under fem timmar på lördagskvällen intogs centrala Härnösand av mängder med blänkande fordon. Det vackra vädret lockade också mängder av åskådare till evenemanget.

Stor tillställning

Den mullrande uppvisningen är höjdpunkten på Nostalgidagarna som arrangeras av sex olika motorföreningar sedan 2012. Nu, sju år efter premiären, har det hela växt till något som arrangörerna själva kallar ”Mellannorrlands största och häftigaste motorevenemang” och det hela pågår i fem dagar.

Arrangörerna själva kallar Nostalgidagarna för ”Mellannorrlands största och häftigaste motorevenemang” Foto: Örjan Leek

Polisen missnöjd

När så många motorburna samlas samtidigt i lilla Härnösand blir det naturligtvis både festligt och fullsatt. Polisen beskriver det hela som ett trafikkaos.

Ordningsmakten noterade också att berusningsnivån var hög och att det var stökigt och stundtals orolig stämning. Men bara två personer behövde omhändertas på grund av berusning.

Foto: Örjan Leek

Försökte ta batong

En allvarligare incident inträffade dock vid en restaurang där en person ska ha slagit en polis och försökt ta dennes batong. Personen greps misstänkt för bland annat våld mot tjänsteman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer