Den Sollefteåföretagare som är inblandad i ekobrottshärvan kring ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg har en kvarstadsdom på 9 miljoner kronor mot sig. Kronofogden har hittills hittat tillgångar för 6,3 miljoner, bestående av bland annat två små guldtackor. Genrebild. Foto: TT

Kronofogden har säkrat tillgångar för 6,3 miljoner hos Sollefteåföretagaren

Uppdaterad
Publicerad

Kronofogden har fått i uppdrag att säkra 9 miljoner kronor hos den Sollefteåbo som misstänks för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott och som släpptes under onsdagen. Hittills har värden för 6,3 miljoner beslagtagits.

Sollefteåbon häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. Han är en av tre inblandade personer i ekobrottshärvan kring ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Efter en kvarstadsdom i tingsrätten ska 9 miljoner av mannens tillgångar frysas i väntan på dom.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

– Hittills har vi fått ihop ungefär 6,3 miljoner – hälften på honom och hälften på hans företag. Det rör sig bland annat om två små guldtackor på hundra gram styck, en båt, en motorcykel, en lastbil, en fastighet, fonder och bankmedel, säger Krister Jokela, teamchef vid Kronofogden.

Fastighet täcker

Efter att mannen nu släppts kommer Kronofogden att ta kontakt med honom.

– Vi kommer att prata med honom och göra en förteckning över hans tillgångar och se om vi kan hitta mer.

Skatteverket vill också ha en betalningssäkring på 3,4 miljoner för obetald skatt men där har förvaltningsrätten i Härnösand sagt nej.

Krister Jokela uppger att Daniel Kindberg inte har någon kvarstadsdom mot sig, däremot den tredje mannen, Peabmannen. Där handlar det om 11 miljoner kronor.

– Där finns det en fastighet som gott och väl täcker den summan.

Tillgångarna fryses nu i väntan på rättegång och domslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet