Kronprinsessan Victoria under sin landskapsvandring i Dalsland i slutet av augusti. Den 3 oktober kommer hon till Ångermanland för att vandra i Skuleskogen och allmänheten är välkommen att följa med. Foto: Kungahuset.se

Kronprinsessan vandrar i Skuleskogen – och du kan följa med

Publicerad

Den 3 oktober kommer kronprinsessan Victoria till länet för en vandring i Skuleskogens nationalpark. Allmänheten är välkommen att följa med.

I sin 15:e landskapsvandring kommer kronprinsessan Victoria att besöka Ångermanland. Vid 11-tiden den 3 oktober är det tänkt att hon ska stövla i väg från Skuleskogens entré väst med avslut i entré syd på kvällskvisten. Naturligtvis kommer vandringen att passera parkens största sevärdhet, Slåttdalsskrevan.

Länsstyrelsen guidar

 Alla som vill är välkomna att följa med på vandringen, antingen hela vägen eller delar av den. Personal från länsstyrelsen kommer också att finnas på plats för att guida besökare.

– Vi hoppas på ett bra vandringsväder och uppmanar alla som vill följa med att ta med sig vatten och matsäck som räcker under dagen. Bitvis är stigarna mycket branta, så det krävs bra skor och vandringsvana för att hänga med hela vägen, säger Torbjörn Engberg, chef för enheten för skyddad natur, i ett pressmeddelande.

Besöker alla landskap

Kronprinsessan startade sina landskapsvandringar förra hösten med start i sitt hertiginnedöme Västergötland. Syftena är dels att hon själv ska få uppleva Sveriges variationsrika natur, dels för att lyfta värdena av ett rikt friluftsliv och att människor håller sig i rörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.