Den 55-åriga kvinnan från länet försökte utpressa tre män för påstådda sexköp. Samtidigt försökte en man köpa sex av henne.

Kvinna försökte utpressa tre män för påstådda sexköp

Uppdaterad
Publicerad

En 55-årig kvinna från länet åtalas för försök till utpressning i tre fall. Om de inte betalade skulle hon meddela deras familjer att de försökt köpa sex av henne. Samtidigt åtalas en fjärde man för att verkligen ha försökt köpa sex av kvinnan.

Kvinnan har vid flera tillfällen försökt få männen att via swish eller annan banköverföring förmå dem att betala för påstådda sexköp. I bevisningen finns skärmdumpar från Facebook och swish bland annat och telefonlistor.

Hotade avslöja

Om betalningen inte skedde skulle flickvänner, arbetskamrater informeras. Kvinnan hotade också att hon skulle lägga ut anklagelserna på internet.

40.000 kronor

I ett fall har kvinnan lyckats med bedrägeriet. En man har betalat totalt 40.000 kronor och lämnat över en mobiltelefon värd 11.590 kronor till kvinnan.

Försökt köpa sex

Samtidigt är kvinnan som tidigare dömts för bedrägerier målsägande i ett åtal som rör det motsatta förhållandet. En man ska enligt det åtalet försökt köpa sex av den 55-åriga kvinnan. I det fallet ska en man i Härnösand ha fört över pengar i syfte att få köpa en tillfällig sexuell förbindelse.

Den mannen har erkänt brottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer