Foto: Per-Erik Ström SVT

Kvinna spårlöst försvunnen i Timrå – skulle gå och handla

Uppdaterad
Publicerad

En 74-årig kvinna från Timrå är spårlöst försvunnen sedan 17-tiden på torsdagen. Hon skulle gå ut och handla och kom aldrig tillbaka.

– Vi har letat sedan torsdag kväll men hon är fortfarande borta, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Tidigt på lördagsmorgonen är kvinnan fortfaranade inte hittad.

Kvinnan lämnade sin bostad i Vivsta i Timrå centrum för att gå och handla på Coop. När hon aldrig kom tillbaka anmälde maken henne som försvunnen under torsdagskvällen.

– Vi har sökt med patruller hela natten och under förmiddagen men det är hittills klent med tips och iakttagelser. Hon är lätt dement och brukar ibland gå lite väl långa promenader, säger Björn Petterson.

Det var hit till Coop i Timrå centrum som den 74-åriga kvinnan skulle gå och handla sent på torsdagseftermiddagen. Om hon gjorde det eller inte är ännu okänt. Inga säkra observationer av henne finns sedan hon lämnade lägenheten. Foto: Per-Erik Ström, SVT

Polisen utvidgar nu sökandet till ett större område och hundpatruller har kallats in. Även fjällräddare deltar från och med fredag morgon, personal från hemvärnet har anslutit och polisen försöker också rekvirera en helikopter trots de svåra väderförhållandena.

De har fortsatt sökandet under natten mot lördag utan framgång.

Vädjar om tips

Kvinnan är cirka 155 centimeter lång och har smal kroppsbyggnad. När hon försvann hade hon en gul jacka, svarta byxor och svart mössa på sig.

– En person säger sig ha sett en person i gul jacka i det område där vi söker, men det är också allt, säger Björn Pettersson.

Polisen vädjar nu till allmänheten att ringa 114 14 om man har tips eller gjort iakttagelser. ”Ser du kvinnan eller har du nyss sett henne? Ring 112”, lägger polisen till på sin webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.