Överfallet skedde i ett populärt friluftsområde i Timrå. Här rör sig hundägare, motionärer och folk som promenerar eller cyklar. Nu vill polisen att de som rört sig i området hör av sig med sina iakttagelser. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Kvinna rånad i Timrå – blev överfallen i elljusspår

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern blev överfallen av två män i ett elljusspår i Timrå under söndagskvällen, uppger polisen.

Kvinnan rånades och skadades med någon form av tillhygge och nu vänder sig polisen till allmänheten för att få hjälp.

Händelsen inträffade under söndagskvällen och polisen söker nu efter vittnen som varit i området kring NHK Arena i Timrå, där rånet ska ha inträffat, mellan klockan  18.30 och 21.00.

Söker allmänhetens hjälp

Uppgifterna om tidpunkten för rånet specificerades under måndagsförmiddagen och polisen söker nu hjälp hos allmänheten. Iakttagelser i området NHK-arena, Indalsälven, industriområdet och motionsspåret är av intresse.

– Vi ber allmänheten att höra av sig och berätta om de sett något. Det behöver inte finnas någon direkt koppling till händelsen utan vi söker brett bland de som rört sig i området under kvällen. De kan ha sett något som visar sig betydelsefullt för vårt arbete, säger Veronica Andersson vid Sundsvallspolisen.

Populärt friluftsområde

I området rör sig motionärer och hundägare. Där är det också många som promenerar eller cyklar. Enligt polisen kan det bland dessa finnas pusselbitar som för utredningen framåt.

En anmälan om grov misshandel och rån har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.