Bilden är en genrebild. Foto: TT

Kvinnan förnekar dödshoten mot hockeyspelaren

Uppdaterad
Publicerad

Den unga kvinnan som ska ha förföljt och dödshotat en SHL-spelare hävdar att någon ska ha kapat hennes sociala medier-konton och att hon sålt sin mobiltelefon. – Jag är oskyldig. Jag har inte skickat de meddelandena, säger hon under andra rättegångsdagen.

På onsdagen var det bland annat den 21-åriga kvinnans tur att höras i Ångermanlands tingsrätt. Hon åtalades misstänkt olaga förföljelse, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och stämpling till mord. Kvinnan misstänks ha trakasserat och stalkat en elithockeyspelare samt ha kontaktat en medlem i Bandidos för att döda hockeyspelaren.

Kvinnan säger att en okänd kvinna skickat en skärmdump till henne på en konversation med hockeyspelaren som den 21-åriga kvinnan inte känner igen. Åklagaren läste därefter upp kärleksfulla meddelanden till hockeyspelaren från kvinnan. Men kvinnan nekar till att hon ska ha skrivit dessa meddelanden utan hävdar att någon annan har gjort det.

Stalkade hockeyspelare

Hon säger också att hon varit inne på MC-klubbars hemsida för att se om hon var med på en dödslista för att ta reda på varför. Mannen som hon ska ha kontaktat säger dock att han ska ha blivit erbjuden totalt tio miljoner för att döda hockeyspelaren.

Kvinnan nekar till samtliga anklagelser. Läs hela vår direktrapportering här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stalkade hockeyspelare

Mer i ämnet