Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vill du baka bullar, byta kulturella erfarenheter eller prata om världen? Då kan gruppen SIA vara något för dig – förutsatt att du är kvinna och över 18 år. I videon träffar vi Moa Orsén och Siham Yassi som deltog på årets första möte. Foto: Robert Nilsson/SVT

Kvinnonätverkets första träff i Sundsvall efter pandemin: ”Mix mellan etablerade svenskar och utrikesfödda”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en två år lång pandemipaus är kvinnogruppen SIA igång med verksamheten och det är en efterlängtad comeback bland initiativtagare och deltagare.

– Tanken är att vi ska ha en mix mellan etablerade svenskar och utrikesfödda, säger Moa Orsén, initiativtagare bakom SIA.

Kvinnogruppen, som startade 2019, strävar efter att främja kvinnors integration i Sundsvall. SIA står för ”Systerskap Integration Aktivitet” och det är just aktiviteter som gruppen har fokus på under träffarna som till en början kommer ske en gång i månaden.

– Vi har bakat lussebullar, dansat, grillat pinnbröd och framåt har vi planerat att måla tillsammans och hålla en teknik-workshop. Så det är högt och lågt, säger Moa Orsén.

Det här är SIA

”SIA är ett ideellt community vars syfte är att främja kvinnors integration i det svenska samhället. SIA drivs ideellt av kvinnor, för kvinnor över 18 år. Genom att erbjuda en mötesplats för kvinnor vill vi skapa förutsättningar för kulturella utbyten, gemenskap och bidra till lärande och förståelse mellan olika kulturer i samhället.”

källa: siasysterskap.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.