Kadra Ismail och Haddel Almajarehi tillhör de nio kvinnor som berättar om sina livsöden i projektet Matrona. Foto: Ylva Holmgren SVT

Kvinnor berättar om sina livsöden

Uppdaterad
Publicerad

I Timrå har en grupp kvinnor samlats för att skapa en mötesplats för integration. Matrona som projektet heter är ett samarbete mellan flera aktörer i länet. I veckan var det vernissage på Söråker folkets hus inför internationella kvinnodagen.

Integrationsprojektet Matrona är ett samarbete med Timrå kommun, Länsstyrelsen Västernorrland, Söråkers Folkets Hus, ABF och Bilda. Det är både svenskar och nyanlända som samlas för att sy, sticka, virka, laga mat eller baka.

 – Vi träffas tre gånger i veckan med alla kvinnor och det är kvinnorna själva som vill berätta om sina liv, säger Kadra Ismail som är projektledare för Matrona.

Kvinnoporträtt

På väggarna hänger stora porträtt av nio kvinnor. Det är bilder tagna av Joakim Sandström som samarbetat med journalisten Dag Jonzon. Han har tagit del av kvinnornas berättelser och skrivit ned deras historier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.