Foto: Håkan Alamaa, SVT

Lagerhotell i Birsta lagt i aska

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter storbranden i Birsta där en större byggnad som bland annat innehöll ett lagerhotell eldhärjades står det klart att inget av värde finns kvar.

Bilar med nyfikna kör på lördagsmorgonen i en strid ström förbi den pyrande byggnaden i Birsta. Många vill se platsen för fredagens dramatik då alla uppmanades att stanna inne och stänga fönstren. En jättelik rökpelare reste sig mot himlen när lagerhotellet förtärdes av lågorna.

Men de nyfikna ser inte så många spår av dramatiken idag, fasaden står kvar och det syns att taket är skadat. Lite rök stiger fortfarande upp.

Brinner fortfarande

Det är först när man ser baksidan av byggnaden som man kan få ett grepp om hur stor förödelsen är. Då ser man att det mesta av taket och den bakre ytterväggen är borta, allt inne i byggnaden är förstört. Här och där flammar små eldslågor upp.

För de cirka 175 personer som här förvarade sin egendom i hyrda förråd finns inget kvar att hämta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.