Jan-Olov Häggström(S) vice landstingsråd ovetande om avgångsutspel. Foto: SVT

S-topp sa sig vara ovetande om avgångsbesked

Publicerad

”Vi avgår om vi förlorar BB-omröstningen” – idag kom det drastiska beskedet från S i länet, men det tycks vara ett besked som INTE nått partikollegorna i landstingsledningen.

Beskedet från Roger Johansson, vice ordförande i  socialdemokraternas distriktsstyrelse,  att socialdemokraterna är beredda att släppa makten i landstinget om man förlorar den kommande omröstningen i BB-frågan, det är ett besked som kommer som en fullständig överraskning för vice landstingsrådet Jan-Olov Häggström.

När SVT når honom vid halvfyra tiden idag säger han sig vara helt ovetande om ställningstagandet.
– Det här har jag ingen aning om, säger han.

SVT: är det ingen i partiet som informerat dig om detta?

– Nej, jag måste ringa och fråga Roger Johansson eller Eva Sonidsson, ordföranden, och ta reda på vad det här handlar om.

–Jag har varit aktiv många år i politiken, men jag har aldrig varit med om något liknande, säger Häggström.

Det väcker naturligtvis en rad frågor om hur detta har hanterats inom partiet, inte minst med tanke på att frågan enligt Roger Johansson ”diskuterats tidigare i veckan”.  

Frågan är förstås även VARFÖR beskedet kommer nu, bara en vecka innan omröstningen i landstingsfullmäktige, och hur det egentligen ska uppfattas.

På onsdagskvällen intervjuades Jan-Olov Häggström i studion. Då ändrade sig Häggström och sa att han kände till ställningstagandet, men var ovetande om att det skulle offentliggöras.

– Det här har vi funderat på länge. Om vi kan fortsätta regera  om vi inte ha majoritet för de förslag vi lägger. Se intervjun här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet