Längre kyssar tillåtna i Timrå än i Danmark

Publicerad

5-minutersparkeringen utanför Sundsvall-Timrå airport är inte bara en korttidsparkering, det är också en plats för att kyssas och säga hej då. Fast inte för länge – enligt skyltningen får kyssandet pågå i max fem minuter. Men det är längre än i övriga världen.

Skylten vid flygplatsen i Timrå lockar fram många skratt och har även uppmärksammats i social medier. Liknande skyltar finns på fler flygplatser i världen, bland annat i Danmark och Skottland, där är dock den maximala kysstiden tre minuter.

Frank Olofsson, vd för flygplatsen, berättar att det är just skylten i Danmark som gett inspiration. Parkeringen är avsedd för de som bara ska släppa av passagerare vid flygplatsen och Frank Olofsson menar att det det här är ett bättre sätt att kommunicera tidsbegränsningen än hot om böter.

– Jag tror att man förstår vinken på ett mycket trevligare sätt om man ser en sådan här skylt, säger Olofsson.

Frågan är nu vad som är tillåtet på långtidsparkeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.