Paret Högberg i Indal fruktar bränder från kommunens grönområde: ”Vi är rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Bara några meter från paret Högbergs tomt i Indal ligger kommunens grönområde. Det är högt och torrt gräs som på vissa platser är nästan två meter högt. Något som lett till en konstant rädsla för brand bland de som bor i området.

Det är likadant varje år. Gräset börjar växa i början av våren och slås inte ner av kommunen förrän sent i augusti eller början av september. Marianne Högberg, vars hus gränsar till naturområdet, är orolig över att marken slås så sent och har förgäves kontaktat kommunen om en ändring.

– I fjol sa de att vi får vänta tills det blir vår tur och att det ser likadant ut för andra i kommunen, vilket inte är en tröst. I år har vi inte kontaktat kommunen då man känner sig tjatig, säger hon.

Rädd för brand

Paret Högbergs rädsla är att gräset, som är långt och torrt, utgör en eventuell brandfara för de själva och grannhuset.

– Man har sett på nyheterna att det är enkla saker som gör att det börja brinna och det här området är så pass nära huset att man blir rädd, säger Marianne Högberg.

Hör Marianne Högbergs oro för brand och kommunens kommentarer i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.