Foten av Solbergsbacken. I bakgrunden tältet där Lasse Stefanz spelar under lördagkvällen. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Lapp på luckan när Lasse Stefanz spelar i Solberg

Publicerad

Biljetterna tog slut på några timmar när det blev känt att Lasse Stefanz, ett av Sveriges största dansband bokats för en spelning i det lilla samhället Solberg i norra Ångermanland

När entreprenören Mikael Danielsson som driver Solbergsbacken tillsammans med Anna-Carin Danielsson gick ut med att han bokat Lasse Stefanz till lilla Solberg var det nog många som rynkade på pannan av förvåning och misstro. Under lördagen några timmar innan medlemmarna i Lasse Stefanz själva dök upp stötte vi ihop med Mikael.

Du verkar rätt lugn, hur känns det inombords?

– Stressen har gått över så nu är det bara att flyta med.

Men är det inte en väldig chansning att boka Lasse Stefanz?

– Jo visst är det så men det var samtidigt den enkla biten. Biljetterna sålde slut på 6-7 timmar och många står på kölista så det gick bra.

Sug efter biljetter

Runt 600 biljetter handlar det om och besökarna kommer från stora delar av landet.

– Det kommer ett gäng från Karlskoga har jag hört. Sen är det andra som har längre väg att åka som har hört sig för efter biljetter. Vissa har varit på väg redan så vi har fått meddela våra ombud att det inte finns fler biljetter, säger Mikael Danielsson.

Positiv utveckling

Innan Lasse Stefanz intar tältet i foten av slalombacken ska det också genomföras en backtävling med skotrar. Vinterpartyt som Mikael kallar det genomförs åtminstone tre gånger varje säsong och lockar nya och gamla besökare till backen. Staffan Johansson från Bjästa som har sin husvagn intill backen hör till den senare gruppen.

– Jag var här första gången 1979. Då fick man ta bussen till toppen av backen. Några år efter att liften byggdes ville våra söner stanna hemma istället så då blev det inget. Men nu har vi varit här i 10 i rad. Det har ju hänt mycket sedan Danielsson tog över här och det är ju positivt, säger Staffan.

En sådan här dag är det skotertävlingar i backen och Lasse Stefanz uppträder, vad betyder det?

– Det är ju ett lyft för solbergsbygden. Det kan ju inte vara någon som är emot det här. Det är bara att lyfta på hatten för Danielsson som vågar satsa tycker jag.

Är det inte dumdristigt?

– Jag hade tankar åt det hållet. Kan detta verkligen gå. Men bevisligen går det ju.

kommer du att vara med ikväll?

Nej inte inne i tältet. Men jag förmodar att vi hör det ändå. För mig räcker det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer