Beväpnad man på Lidl Foto: Ylva Holmgren/SVT

Larm om beväpnad man på Lidl i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

En kund larmade om en man med pistol i matvarubutiken i Timrå i måndagskväll. När polisen kom till platsen var personen borta.

Det var på måndagkväll som en skärrad kund kontaktade butikspersonalen på Lidl i Timrå och berättade att kunden sett en man med ett vapen i butiken. ”Man with gun in store” sa han.

– Personalen larmade genast polisen som var på plats inom 5-6 minuter, säger Lidls distriktschef Pär Järlebrant.

”Kan ha smitit ut”

Polisen genomsöker snabbt butiken utan att hitta någon misstänkt person med vapen. Man söker även av området runt butiken utan resultat.

– Ingen person kom till skada som tur var. Troligen har den misstänkte personen smitit ut i tumultet när polisen kom, säger Pär Järlebrant.

Enligt Järlebrant försvann även den skärrade anmälaren snabbt ut ur butiken efter att ha larmat personalen. En väktare bevakade sedan butiken fram till stängningen.

Händelsen anmäld

Pär Järlebrant kom själv till butiken och erbjöd personalen samtalsstöd.

– Oavsett om det var falskt larm eller inte så är det skönt att det gick bra. Enligt våra rutiner ska vi alltid anmäla liknande händelser till Arbetsmiljöverket, säger distriktschefen Pär Järlebrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.