Vid drunkningslarmet i Nolbyströmmen hittade man en drivande eka. Foto: Håkan Sjöström/SVT

Larm om misstänkt drunkning i Nolby

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 11 på tisdagsförmiddagen inkom ett larm om en misstänkt drunkning i Nolbyströmmen i Njurunda. Räddningstjänsten åkte ut, men kunde på plats konstatera att det sannolikt inte var någon olycka.

Enligt räddningstjänsten ska inringaren ha sett en båt kapsejsa och hört ett skrik.

– Vi har kommit fram till platsen nu och hittat båten men inte sett någon person än. Så vi vet inte om det är någon i vattnet än, sade Örjan Stenlund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Räddningstjänsten sökte i området och träffade på flera fiskare.

– En av dom berättade att han skrikit ett antal gånger för att fiskelinan gått av, berättar Lars Dolk, inre befäl räddningstjänsten.

Det stämde väl överens med inringarens uppgifter om att han hört flera skrik och räddningstjänsten drog slutsatsen att den drivande båten och skriken inte hade något med varandra att göra.

– Det var en trovärdig förklaring så vi har avbrutit insatsen och kallat tillbaka Sjöräddningen som var på väg hit för att söka med vattenskoter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.