Foto: Fredrik Israelsson

Lars drabbad av covid-19 – upptäcktes efter hjärtkollaps

Uppdaterad
Publicerad

Lars Sjödin i Sundsvall var en av de första som testades positivt för coronaviruset i Västernorrland efter att först ha drabbats av hjärtproblem. Nu är han på bättringsvägen och berättar om hur det är att ha sjukdomen covid-19.

– Som en tuffare influensa, säger han.

Lars Sjödin från Sundsvall kollapsade på jobbet efter hjärtproblem. När han lades in på sjukhus för att få en pacemaker inopererad upptäcktes att han bar på coronaviruset vilket inte hade med hjärtproblemen att göra.

– Då hade jag inga symptom men de ville undersöka mig inför operationen, berättar Lars.

Coronapandemin

Vårdades på infektionsavdelningen

I samband med hjärtoperationen bröt sjukdomen covid-19 ut. Han fick feber och andra symptom och vårdades på infektionsavdelningen på Sundsvalls sjukhus.

– Det var som en lite tuffare influensa, berättar Lars som höll febern nere med värktabletter och mådde efter omständigheterna bra.

Han upplevde inga andra komplikationer.

Tvingades isolera sig

Lars fru smittades också av viruset och när Lars skrevs ut från sjukhuset tvingades de isolera sig i hemmet under en längre period.

– Det var inte obehagligt men blev långtråkigt, konstaterar han.

Lars misstänker att han blev smittad på en flygresa men är glad över att han inte smittat ned några andra människor utöver sin fru och nu när han är symptomfri kan han enligt arbetsplatsens regelverk snart gå tillbaka till jobbet.

Hör Lars berätta om sjukdomsförloppet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet