Krocken inträffade på E14 i Stöde fyra mil väster om Sundsvall. Foto: Google earth, SVT

Lastbil och personbil i krock i Stöde – förare smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan sju på fredagsmorgonen kom larmet om en trafikolycka mellan en lastbil och en personbil på E14 i Stöde fyra mil väster om Sundsvall.

Personbilens förare avvek från platsen efter olyckan och har ännu inte påträffats.

Olyckan inträffade vid den västra E14-infarten till Stöde.

Räddningstjänstens Stödestyrka hade vid kvart över sjutiden precis kommit fram till platsen.

– Det är en personbil som fått sladd och kört in i en lastbil bakifrån. Det har varit regnigt och blött och kanske har det gjort att det varit halt på platsen, säger räddningstjänstens inre befäl Thomas Hansson.

Försvann

Lastbilens förare är oskadd. Det är ännu oklart hur tillståndet är för personbilsföraren – denne försvann nämligen för egen maskin från platsen och hade ännu vid 7.40-tiden inte hittats.

– Det blir nu ett polisärende. En patrull är på plats, säger Thomas Hansson.

Polisen har nu upprättat en anmälan om smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik. En brottsplatsundersökning av bilen har gjorts.

Trafikproblem

Olyckan har haft stor påverkan på trafiken i båda körriktningar under morgonen och under bärgningsarbetet dirigerades trafiken växelvis förbi platsen.

Strax efter klockan åtta meddelades det att trafiken åter flyter normalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.