Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilar på tvären på E4 – flera halkolyckor

Publicerad

Strax före klockan sex på fredagskvällen ställde sig en lastbil på tvären på E4 i höjd med Skuleberget söder om Örnsköldsvik. Den följdes senare av ytterligare en.

Olyckan blockerade norrgående körfält helt och södergående drabbades delvis. 

Det var mycket halt på platsen och det rapporteras om ytterligare olyckor i Örnsköldsviksområdet.

– Det är extremt halt vi har haft en del olyckor men ingen människa har skadats, säger Magnus Umegård som är inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Långa köer

Polis finns på plats och bärgare har kallats till olyckan men har svårt att ta sig dit. En del av lastbilen står i diket men det är omöjligt att passera. Långa köer bildades vid olycksplatsen.

Vid 18:30 meddelade Sveriges radios trafikredaktion att det var stopp i bägge riktningarna. Vid 19-tiden meddelades att den södergående trafiken rörde sig långsamt.

Ytterligare långtradare fick problem

18:40 var det dags igen. Ytterligare en lastbil ställde sig på tvären i norrgående fil vid Skule, cirka 800 meter söder om den första olyckan. Denna gång hamnade en del av lastbilen över vajerräcket.

Norrgående trafik blockerades helt även på denna olycksplats. Södergående körfält hade begränsad framkomlighet. Trafikverkets prognos var att vägen kan öppnas igen vid midnatt natten mot lördag. Men det är en tid som kan komma att ändras.

Flera olyckor

En del andra olyckor har också inträffat i Örnsköldsviksområdet.

Två bilar touchade varandra vid en omkörning på E4 i Arnäsvall norr om Örnsköldsvik. Ingen människa skadades vid olyckan men det blev en hel del plåtskador när bilarna kolliderade med räcken. En personbil snurrade sedan på E4 söder om Örnsköldsvik, inte heller där kom någon till skada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer