Lastbilen befann sig utanför Mosjön norr om Örnsköldsvik när den började brinna. Foto: SVT

Lastbilsbrand på E4 i Mosjön

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en lastbil mitt på E4 norr om Örnsköldsvik. Branden orsakade totalstopp i södergående körfält och framkomligheten var begränsad i norrgående.

Larmet kom vid 13.20-tiden, en lastbil på väg söderut på E4 började brinna under färd.

– Bilen var lastad med papper och det var en fullt utvecklad brand i både släp och lastbil, berättar Victor Kvamme, inre befäl räddningstjänsten i Örnsköldsvik.

Branden spred sig snabbt till skogen intill och efter att ha slagit ner lågorna i lastbilen inriktade räddningsmanskapet på att släcka branden i terrängen. Där är nu branden släckt.

Nu inriktas arbetet på att bekämpa branden i lastbilen och släpet. Ett besvärligt arbete.

– Det har bildats glödbrand i lasten av rivet papper, säger Victor Kvamme.

Bärga bilen till rastficka

Fortfarande en timme efter larmet stod lastbilen kvar mitt på E4 vilket innebar totalstopp för all södergående trafik.

– Det går att ta sig förbi i norrgående körfält, men man måste köra försiktigt och ta hänsyn till räddningstjänstpersonal, påpekat Victor Kvamme.

Han uppskattar att det kommer att ta ungefär ytterligare en timme att släcka branden, det skulle betyda att trafiken kan släppas på vid 15-tiden.

Man försöker också bärga den brinnande lastbilen till en rastficka för fortsatt släckningsarbete.

Strax efter klockan 15 kom en ny trafikprognos. Trafikverket räknar med att släppa på trafiken i södergående körfält vid 17-tiden på onsdagsaftonen.

Ny prognos för sluttiden är nu 18.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.