• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Lastbilsbrand söder om Härnösand störde E4-trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En brinnande lastbil på E4 strax söder om Härnösand på fredagseftermiddagen begränsade framkomligheten kraftigt på europavägen förbi brandplatsen.

Det var ett långtradarsläp som fattade eld och brann med öppna lågor vid Gådeåbron vid södra E4-infarten till Härnösand. Larmet kom vid 12.40-tiden.

Det var tidvis helt stopp i trafiken söderut förbi platsen och långa köer bildades in mot centrum.

Vid 13.10 började man släppa på trafiken igen successivt, men framkomligheten var begränsad tills dess att släcknings- och bärgningsarbetet var avslutat. Långa köer ringlade förbi olyckplatsen i båda riktningarna. Senare började man släppa på trafiken växelvis.

Lågor slog upp

En teori är att branden började vid de högra bakhjulen på långtradarsläpet. SVT:s reportageteam som fastnade i bilköerna och blev vittnen till branden berättar att lågor slagit upp från hjulhuset baktill på släpet.

Rökutvecklingen var kraftig från det brinnande långtradarsläpet.

Trafikanterna varnades senare för halt väglag på platsen eftersom vattnet från släckningsarbetet frös på vägbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.