Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åtta personer uppges ha skadats när en buss och en lastbil frontalkrockade på Skönsbergsvägen Sundsvall. Foto: Robert Nilsson / SVT

Lastbilschaufför åtalas efter svår bussolycka i Skönsberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas nu för vårdslöshet i trafik och tre fall av vållande till kroppsskada efter att ha kört en lastbil i en brant backe trots att det var halt, som orsakade en krock med en buss i Sundsvall förra året.

Det var en fredag i november förra året som en lastbil krockade med en buss på Skönsbergsvägen i Sundsvall. Lastbilen kom körandes i en brant backe och fick inte stopp på grund av halkan, vilket gjorde att den körde in i en stadsbuss som därav välte ned i en slänt.

Flera människor skadades och fem personer fick föras till sjukhus med ambulans. En av kvinnorna som skadade sig när hon ramlade i bussen på grund av krocken fick grov hjärnskakning och en fraktur i vänster arm. En annan fick minnesförlust, skallskador och hjärnskakning.

Skadestånd för vägräcke

Nu åtalas lastbilschauffören för vårdslöshet i trafik. Åklagaren menar att mannen tagit en medveten risk att köra den tunga lastbilen nedför en brant backe, trots halkan. Mannen åtalas även för tre fall av vållande till kroppskada och kan bli tvungen att betala skadestånd för det skadade vägräcket på cirka 110 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.