Foto: Hans Lindblom, SVT

Man omkom efter timmerbilsolycka utanför Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit i samband med en lastbilsolycka vid väg 320 i Nysäter nordväst om Sundsvall.

Larmet kom strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen. Det rör sig om en timmerbil som åkt av väg 320 i Nysäter, Sulå mellan Nyland och Holm, utanför Sundsvall. Enligt larmet hade hytten lossnat och föraren satt kvar i bilen.

– Det jag kan säga är att det tidigt på morgonen inträffade en allvarlig olycka där en person avled, säger Markus Isacson, kommunikatör vid polisens regioncentral Nord.

Timmerbilen var på väg mot Sundsvall. Enligt uppgift ska den ha gått av på vänster sida av vägen i en högerkurva, rakt ner för en 5-6 meter hög, brant slänt.

Vägen avstängd

Enligt polisen är väglaget på platsen mycket besvärligt och vägen var delvis avstängd under räddningsarbetet. Trafikverket uppmanade trafikanter att välja en annan väg. Bärgningsarbetet drog ut på tiden.

– Det har varit väldigt svårt att få upp fordonet ur diket. Man har haft två bärgare på plats som har misslyckat, säger Markus Isacson.

Man avled

Runt 16.40 kunde polisen bekräfta att mannen inte klarade sig och att anhöriga underrättats. Mannen är hemmahörande i Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.