Visa alla (3)

331:an öppen igen för trafik

Publicerad

Efter en krock mellan en personbil och en lastbil sent under söndagskvällen på länsväg 331 mellan Nordanå och Viksjö har vägavsnittet varit avstängt i över ett dygn. Men vid tretiden på tisdagsmorgonen släpptes trafiken på igen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 22 på söndagen. Ingen person skadades vid kollisionen men lastbilen, som fraktade delar till ett vindkraftverk, blev liggande på sidan i diket.

En större mängd diesel läckte ut på vägbanan från lastbilen och vägen stängdes av när räddningstjänsten inledde sitt arbete på platsen med sanering.

Förberedelser

När räddningstjänsten lämnade platsen tidigt på måndagsmorgonen inleddes bärgningsarbetet.

Men innan själva bärgningen kunde börja med hjälp av en lyftkran måste ett visst förberedelsearbete göras. Till exempel plockades elledningen på 10 000 volt som löper längs med vägbanan ner på marken.

Gruslass

Lastbilar körde sedan skytteltrafik till platsen under dagen med gruslass som traktorer jobbade med att fylla ut diket mitt emot det kantrade lastbilsekipaget. Allt för att bereda väg för lyftkranen som anlände senare under förmiddagen.

Arbetet drog ut kraftigt på tiden. Först uppskattades det vara klart vid 18-tiden, sedan klockan 21 – men inte förrän vid tretiden i morse var det hela avslutat och vägavsnittet kunde öppnas igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer