Gamla låstes in

Uppdaterad
Publicerad

Äldreboendet var underbemannat, de gamla låstes in och dokumentationen brast. Den nya myndigheten Inspektionen för vård och omsorg riktar nu allvarlig mot Caremas äldreboende Ugglan i Härnösand.

Carema har tidigare kritiserats för förhållandena på äldreboenden som drivs av företaget. Den här gången är det äldreboendet Ugglan i Härnösand som är i fokus.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, hotar Caremas vårdboende Ugglan i Härnösands kommun med ett vite på 400.000 kronor till följd av missförhållanden. 

Socialstyrelsen, som tidigare ansvarade för att inspektera verksamheten, gjorde inspektioner på boendet under kvällstid.  Man noterade då att boendet var underbemannat, att dementa låstes in på nätterna och att dokumentationen av vilka åtgärder som vidtagits för de enskilda boende brast.

Det är inte första gången Ugglan får kritik. För två år sedan sade tre anställda upp sig i protest mot Carema som har tagit över verksamhet efter kommunen.  De som sade upp sig ansåg  bland annat att man fått allt mer att göra samtidigt som man blivit färre anställda och att man inte har tid att hjälpa dom boende att komma ut så ofta som dom behöver

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer