Kari Lehto och Lasse Bergström Foto: Hans Lindblom/SVT

Ljustadalen är stolt över Otto

Uppdaterad
Publicerad

Ljustadalen utanför Sundsvall har inte alltid haft ett gott rykte. En gång utnämnd till Sveriges sämsta skola. Den tiden är förbi och med Ottos framgångar känner många stolthet här idag.

Slöjdläraren, Jan Smott minns Ottos högstadietid med glädje. 10-15 grabbar som vuxit upp tillsammans och svetsats samman på Ljustadalens skola.

– Dom var väl som pojkar är mest. Dom var busiga. Men det är skillnad på bus och jävelskap. Otto och hans kompisar hade glimten i ögat, berättar han.

Otto Wallin

På fritidsgården hänger en fem meter stor bild på Otto från matchen mot Adrian Granat. En gåva från Otto.

– Det betyder mycket för oss att han kommer härifrån och att han ofta lyfter Ljustadalen i intervjuer och så. Han brukar komma hit när han har tid och prata med ungdomarna, vilket är mycket uppskattat, berättar verksamhetschefen Kari Lehto och förre fritidsgårdsledaren Lasse Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet