Stefan Löfven och Nordens övriga statsministrar möts i Örnsköldsvik 22-23 maj. Foto: TT

Löfven bjuder in till toppmöte i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Den 22–23 maj blir det politikermöte på hög nivå i Örnsköldsvik. Statsminister Stefan Löfven har bjudit in sina nordiska kollegor och på agendan står bland annat en båtresa till Ulvön.

Sverige är i år ordförande för det nordiska samarbetet och det årliga informella statsministermötet förläggs till Örnsköldsvik.

– Jag ser fram emot att välkomna mina nordiska kollegor till kommunen som ligger mig så varmt om hjärtat, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Erna Solberg från Norge, Lars Løkke Rasmussen från Danmark, Juha Sipilä från Finland och Katrín Jakobsdóttir från Island är de övriga huvudpersonerna på mötet.

Lunch på Ulvön

Tisdag 22 maj inleds mötet i Docksta där Stefan och Ulla Löfven välkomnar gästerna på kajen. Sedan bär det av till Ulvön med båt där det blir lunch och medietillfällen.

Nästa dag håller man till på Hotell Elite i Inre hamnen. Frågor som ska diskuteras är bland annat nordiskt samarbete, säkerhetspolitiska frågor samt digitalisering och 5G.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.