I videon berättar Stefan Löfven om sitt besök i Edsele och Sollefteå. Foto: Fredrik Israelsson / SVT

Löfvens sista Sverigeresa som statsminister landade i Sollefteå

Publicerad

Stefan Löfven (S) som avgår både som statsminister och partiordförande på S-kongressen i november gör nu sin sista resa i landet innan han lämnar över rodret till, av allt att döma, Magdalena Andersson.

På onsdagen gjorde turnén halt i hans hemlandskap Ångermanland. Och närmare bestämt i Edsele och Sollefteå där statsministern fikade med ortsborna, pratade om nyetableringen av regemente och inspekterade både en kooperativ förskola och en egendriven bensinmack. Hör honom här.

Edseleborna berättade också för statsministern om restaurangen i byn som de driver själva, det egna fastighetsbolaget, skolan och matbutiken.

Ankomsten till Edsele blev dock kraftigt försenad eftersom väderbetingelserna gjorde att Stefan Löfven med följe inte kunde flyga till Höga kusten airport som planerat utan fick landa på Sundsvall/Timrå flygplats för vidare resa med bil därifrån.

Efter Edselebesöket åkte statsministern till Sollefteå och området för nyetableringen av I21 för diskussion om etableringens betydelse för kommunen och regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.