Foto: SVT.

Tåg har kört genom vägg i lokstallet i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Ett lok skenade under fredagsmorgonen och körde genom väggen på lokstallet vid järnvägsstationen i Sundsvall. Delar av byggnaden har förstörts.

Det var vid 08.30-tiden på fredagsmorgonen som olyckan inträffade.

– Vi vet inte exakt hur det har gått till ännu, men ett lok ska ha råkat köra genom väggen, säger Urban Simander vid Skifu.

Enligt Skifu, som förvaltar byggnaden, har man säkrat platsen och spärrat av området. Ingen person ska ha kommit till skada.

Väntar på utredning

– Vi får inte röra någonting ännu. Vi ska göra en utredning och sedan får vi se hur stort problemet är, säger Urban Simander.

Det är fortfarande oklart om olyckan och skadorna på fastigheten kommer att påverka arbetet på platsen eller eventuell tågtrafik.

– Vi har kallat på vakter och kommer att ha vakthållning under helgen så att ingen ska komma till skada, säger Urban Simander.

Finns det någon risk att mer av byggnaden rasar?

– Det vet vi inte. Vi väntar på att folk ska komma hit och utreda, säger Urban Simander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.