Lokala restriktioner: Kulturmagasinet i Sundsvall stängs

Uppdaterad
Publicerad

Enligt de lokala restriktioner som införts i Västernorrland bör alla avstå från att vistas i inomhusmiljöer som museer och bibliotek. Därför stängs nu Kulturmagasinet i Sundsvall och samma läge gäller för alla bibliotek i länet.

Kulturmagasinet stängs för allmänheten från och med måndag 23 november. Sundsvalls museum stängdes redan den 17 november. Stängningen gäller till och med 13 december 2020 men kan komma att förlängas.

Den som vill hämta och lämna böcker från biblioteket kan göra detta utanför Sundsvalls stadsbibliotek. Böckerna kan reserveras och beställas via webben och man bokar sedan tid för hämtning. Hör Jonas Walker, kultur och fritidsdirektör i Sundsvall, i videon berättar han hur du kan låna böcker trots att biblioteket är stängt.

Coronaviruset i Västernorrland

Stängningar i hela länet

Att biblioteken inte längre är mötesplatser gäller även för biblioteken i Ånge, Sollefteå, Örnsköldsvik, Timrå, Kramfors och Härnösand. Sambiblioteket i Härnösand är tills vidare öppet som vanligt, med undantag för plan 3 och 4.

Att beställa låneböcker på nätet gäller även dessa bibliotek.

I klippet ser du några besökares reaktioner på stängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet