Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bettiina Storås och Micael Westling med barnbarnen Idde och Gry skulle se en utställning men möttes av en låst dörr på Kulturmagasinet. Hör deras och andra besökares reaktion i klippet Foto: Per-Erik Ström, SVT

Lokala restriktioner: Kulturmagasinet i Sundsvall stängs

Uppdaterad
Publicerad

Enligt de lokala restriktioner som införts i Västernorrland bör alla avstå från att vistas i inomhusmiljöer som museer och bibliotek. Därför stängs nu Kulturmagasinet i Sundsvall och samma läge gäller för alla bibliotek i länet.

Kulturmagasinet stängs för allmänheten från och med måndag 23 november. Sundsvalls museum stängdes redan den 17 november. Stängningen gäller till och med 13 december 2020 men kan komma att förlängas.

Den som vill hämta och lämna böcker från biblioteket kan göra detta utanför Sundsvalls stadsbibliotek. Böckerna kan reserveras och beställas via webben och man bokar sedan tid för hämtning. Hör Jonas Walker, kultur och fritidsdirektör i Sundsvall, i videon berättar han hur du kan låna böcker trots att biblioteket är stängt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Jonas Walker om vad som gäller för Kulturmagasinet.

Stängningar i hela länet

Att biblioteken inte längre är mötesplatser gäller även för biblioteken i Ånge, Sollefteå, Örnsköldsvik, Timrå, Kramfors och Härnösand. Sambiblioteket i Härnösand är tills vidare öppet som vanligt, med undantag för plan 3 och 4.

Att beställa låneböcker på nätet gäller även dessa bibliotek.

I klippet ser du några besökares reaktioner på stängningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet