LUF vill att Liberalerna i Timrå bryter samarbetet med SD. Foto: SVT

LUF fördömer Liberalerna i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Efter Liberalernas beslut att bilda opposition tillsammans med Timråpartiet och Sverigedemokraterna väljer Liberalernas ungdomsförbund, LUF, att fördöma samarbetet.

Även om de tre partierna väljer att inte föra något sakpolitiskt arbete med Sverigedemokraterna, så anser LUF Västernorrland att det är oacceptabelt för ett liberalt parti att ha någon form av samarbete med SD.

– Det här riksdagsvalet handlade om värderingar och vi gick till val på att stå fast vid våra liberala värderingar som är raka motsatsen till Sverigedemokraternas, säger Alex Nilsson, ordförande, LUF Västernorrland.

Besvikna kampanjarbetare

LUF Västernorrland anser att Liberalerna i Timrå sviker mot de vallöften som man gick till val på. Många medlemmar, som vid ett flertal tillfällen kampanjat för Liberalerna i Timrå under inför valet, uppger att de är besvikna över samarbetet. Nu uppmanar ungdomsförbundet att man partiet av det valtekniska samarbetet med SD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.