Det utlovade snökaoset på torsdagen blev i Sundsvall mest bara regn. Foto: SVT

Tusentals strömlösa i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Den utlovade snöstorm som skulle möta Västernorrlänningarna denna torsdagsmorgon blev mindre än väntat. Flera bilar har åkt av vägen i snöslasket och många länsbor saknade ström på torsdagsmorgonen.

SMHI lovade upp till tre decimeter snö i kombination med hårda vindar till torsdagsmorgonen. Men snömängderna blev inte alls så stora och påverkan på trafiken blev begränsade.

Busstrafiken

Din Tur rapporterar om störningar i busstrafiken.

Sundsvall: Inställda turer är linje 74, linje 75, linje 85, linje 128 och linje 129.

Timrå: Linje 631 till 636 är inställda på grund av väglaget. Linje 610 och 611 dras med förseningar. Fler linjer kan komma att påverkas.

Ljungandalen: Linje 191 kan inte trafikera det mindre vägnätet vid sidan av E14.

Strömlöst

Ett stort antal elabonnenter hos E.on har drabbats av driftsstörningar. Främst i Ångermanland där runt 3.000 abonnenter drabbades.

Endast ett par lättare avåkningar har rapporterats plus ett träd som föll över en väg i Liden. Vindarna är fortfarande hårda i byarna men långt ifrån de förväntade.

Även vissa störningar inom tågtrafiken har rapporterats. Det gäller sträcknorna Sundsvall-Örnsköldsvik och Sundsvall-Ånge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.