(M) kräver Pinheiros avgång

Uppdaterad
Publicerad

– Skoldirektör Tommy Nilssons avhopp beror på brister i det politiska ledarskapet i barn- och utbildningsnämnden, säger Elin Nilsson (M).

De moderata ledamöterna beklagar att Tommy Nilsson väljer att lämna sina uppdrag och menar att det beror på den politiska ledningens bristande förmåga.

– Tommy Nilsson säger ju att han har en annan syn på styrning och ledning av skolan och det är därför han lämnar, säger Elin Nilsson gruppledare i barn och utbildningsnämnden.

Att det skulle vara Tommy Nilsson som misslyckats med att genomföra de förbättringar som krävs i Sundsvalls skolor anser hon inte.

Elin Nilsson menar att det ytterst är barn och utbildningsnämndens ordförande Joao Pinheiro (S) som misslyckats förankra politiken hos såväl opposition som skolbarnsföräldrar.

– Om vi ska kunna ha samsyn i övergripande frågor och målsättningar, måste vi ha en kandidat som fungerar, säger Jörgen Berglund, oppositionsråd.

Moderatena kräver nu Joao Pinheiros avgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer