Foto: SVT

Dödshotade Sundsvalls kommunalråd – döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

När mannen i 45-årsåldern stötte på Sundsvalls kommunalråd Bodil Hansson (S) i centrala stan ifrågasatte han beslutet om ordningsvakter på busstationen Navet. Efter en kort diskussion hotade han skära halsen av henne.

Nu har han dömts till villkorligt straff och böter för olaga hot.

– Rättsprocessen har haft sin gång. Jag vill inte kommentera händelsen ytterligare, säger Bodil Hansson till SVT.

Det var en dag våren 2021 som mannen fick syn på Bodil Hansson på Storgatan i centrala Sundsvall och sökte upp henne för en diskussion.

Mannen var upprörd över beslutet om ordningsvakter på Navet. Han ifrågasatte om det verkligen var nödvändigt, och att han ville dricka sin öl ifred.

Kort därefter blev mannen hotfull och hotade skära halsen av kommunalrådet, illustrerat av en gest med handen över halsen.

Händelsen har alltså lett till åtal och dom för olaga hot. En händelse som kommunalrådet är sparsam med kommentarer till.

Enligt rutinen

– Jag informerade kommunens säkerhetsavdelning om det inträffade enligt de rutiner vi har. Och i samråd med dem beslutade jag mig för att göra en polisanmälan, säger hon.

Vad säger du om händelsen i sig?

– Ju mer vi förtroendevalda blir exponerade, desto större blir risken att vi utsätts för hot och hat av det här slaget. Jag vill inte kommentera det här ytterligare utan väljer att fokusera på mitt politiska uppdrag, säger Bodil Hansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer