Efter en större polisinsats i Skönsberg i Sundsvall greps två personer natten mot torsdag. En av dem, en man i 25-årsåldern häktades på lördagen Foto: Gobiten.se

Man döms till fängelse efter misstänkta människorovet i Skönsberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern misstänktes för ett människorov i bostadsområdet Skönsberg i december. Nu döms mannen för grovt olaga hot och till ett fängelsestraff på ett år.

Mannen greps i bostadsområdet i Sundsvall i slutet av december efter en stor polisinsats tillsammans med en kvinna i 20-årsåldern. Båda var initialt misstänkta för mindre grovt människorov, försök till grov utpressning, grovt olaga tvång, övergrepp i rättssak och vapenbrott. Vilket båda häktades för.

Senare åtalades enbart mannen för brottet människorov.

Inte med uppsåt

Enligt domen från Sundsvalls tingsrätt är det inte visat att den dömde mannen gjorde brottet med uppsåt att skada målsägande eller utöva utpressning mot honom. Och att han därför inte kan dömas för människorov. Nu dömer tingsrätten 25-åringen i stället för grovt olaga hot.

Han döms också för bland annat misshandel, vapenbrott och narkotikabrott. Nu ska han avtjäna ett år i fängelse. Han frikänns från anklagelserna om försök till grov utpressning och övergrepp i rättssak.

Känd sedan tidigare

Mannen är sedan tidigare känd av polisen och finns sedan tidigare antecknad under 17 avsnitt i belastningsregistret.

Kvinnan döms för ringa övergrepp i rättssak, men frikänns för grovt olaga tvång, narkotikabrott och vapenbrott. Hon döms till dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.