Foto: SVT

Man i 50-årsåldern häktad för mordförsöket i Timrå

Publicerad

En man i 50-årsåldern häktades på onsdagsförmiddagen som misstänkt för mordförsöket mot en man i 60-årsåldern i helgen.

Dådet ägde rum på en liten ort i Timrå kommun under natten mellan lördag och söndag. Ett skarpeggat vapen har använts men polis och åklagare vill inte ge några fler detaljer än så med hänsyn till förundersökningssekretessen.

Den misstänkte mannen häktades som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Han häktades med hänvisning till kollusionsfaran, säger kammaråklagare Lo Jonsson till SVT Västernorrland. Det innebär att domstolen håller med åklagaren om att det finns risk att mannen förstör bevis och försvårar utredningen om han släpps fri.

Ostraffad

Har han gjort några medgivanden?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget, säger Lo Jonsson.

Upprinnelsen till händelsen är ännu inte helt klarlagd. Men:

– Den misstänkte är tidigare ostraffad. Han och offret är bekanta med varandra, säger Lo Jonsson.

Lämnat sjukhuset

Var offrets skador livshotande inledningsvis?

– Det kan jag inte uttala mig om, men han har fått lämna sjukhuset nu. Jag kan i vart fall säga att han hade en väldig tur.

Under häktningsförhandlingen beslutades det också om restriktioner – det vill säga förbud mot att meddela sig med omvärlden – för den misstänkte mannen under häktningstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.