Anders Granat, platschef Peab, Fredrik Timan, regionchef Peab, Urban Lundqvist, klubbchef Sundsvalls Tennisklubb och klubbordföranden Björn Wigge. Foto: Hans Lindblom SVT

”Man ska få sin första kyss bakom klubbhuset”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen sattes spaden i marken för Sundsvalls nya idrotts- och rackethall. Men enligt ordföranden ska det bli mer än bara en vanlig idrottshall.

I fem år har förberedelserna pågått. Men idag är planerna konkreta och bygget kan börja.

– Vi ser det här mer som en mötesplats för ungdomsidrott än en vanlig idrottshall. Det ska vara ett ställe dit ungdomar kommer och vilja ”hänga, säger ordföranden Björn Wigge.

– I vår vision fanns att man ska få sin första kyss bakom klubbhuset.

”Sveriges mest innovativa anläggning”

I den 25.000 kvadratmeter stora anläggningen ska rymmas bland annat sex tennisbanor, pingis- och friidrottshall, squash- och badmintonhallar och tre fullstora paddelbanor.

– Vi har kallat det Sveriges mest innovativa idrottshall. Målet är att aktivera fler ungdomar som idag inte har någon kontakt med idrott. Man ska kunna få hjälp med läxor, äta och idrotta, samtidigt som det ska underlätta för föräldrarna.

Invigningen är planerad till sommaren 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.