Foto: Polisen

Man sköt skarpt i centrala Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig Timråbo sköt skarpt med både hagelgevär och revolver i en park i Sundsvall. Nu åtalas han för grovt vapenbrott.

Enligt åtalet har mannen en natt i början av mars 2017 avlossat ett hagelgevär i Tivoliparken i Sundsvall. Flera skott med revolvern har avlossats på okänd plats under 2016.

Förde dagbok

Polisen hittade vapnen och en mindre mängd narkotika efter att de larmats om skrik och bråk från en lägenhet i Sundsvall. I lägenheten hittades även dagboksanteckningar där vapenbrotten beskrivs och i den misstänktes telefon hittades en film där vapnen avlossas.

På allmän plats

Åklagare Lo Jonsson menar att brottet ska anses vara grovt eftersom geväret avlossats på allmän plats och Timråbon dessutom varit berusad.

Polisen har beslagtagit mannens vapen och även några tändhattar. Timråbon erkänner till vapenbrott men inte grovt brott, han åtalas även för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.